2020 ©TNCLEAN | All rights reserved
Er is niets zo vervelend als vuil, kringen of vlekken in de bekleding van jouw meubels. Hoewel het in alle 3 de gevallen om viezigheid gaat, is er wel een duidelijk verschil. Zeker in de manier van reinigen. Hoe kun je een vlek, vieze kringen of hardnekkig vuil verwijderen?
Alles wat we gebruiken wordt op den duur vuil. Dat geldt zeker voor de stoffen bekleding van meubels, tapijten en trapbekleding. Hardnekkig vuil kan worden veroorzaakt door stof, maar ook door huidvet en talg. Je ziet dan vaak een verkleuring op de arm- en rugleuningen. Dat is waar onze blote huid het vaakst contact maakt met de stoffen bekleding van een bankstel.
Vuil kunnen we onderscheiden is vastzittend en loszittend vuil. Bij los vuil kun je denken aan stof, zand en kruimels van etenswaren bijvoorbeeld. Ook dierenharen vallen onder loszittend vuil. Vaak zijn ze eenvoudig te verwijderen met de kruimelzuiger of de stofzuiger. Als het om droog vuil gaat, is er in de meeste gevallen niet direct sprake van een vlek die achterblijft.
Vuil dat vastzit wordt ook wel vastzittend vuil genoemd. Dit kun je met de stofzuiger niet zomaar verwijderen. Dit vuil hecht zich aan de vezels van de stof. Zoals huidvet bijvoorbeeld. Vastgehecht vuil kan de bekleding van jouw bankstel of stoel ook verkleuren.
Loszittend vuil reinigen:
Vastzittend vuil reinigen:
Een vlek in de bekleding van stoffen meubilair ontstaat altijd door contact met een vloeistof of substantie. Zoals bijvoorbeeld rode wijn, tomatenketchup of bijvoorbeeld gemorst eten. Vlekken zijn iets moeilijker te verwijderen uit stoffen bekleding. Het is belangrijk om daarvoor de juiste methode te gebruiken. Zo voorkom je dat de vloeistof doordringt in de vezels.
Gaat het om vlekken die zijn veroorzaakt door krachtige kleurstoffen? Dan is het raadzaam om de bekleding van jouw bankstel of eetkamerstoelen professioneel te laten reinigen. Gebruik in elk geval géén reinigingsmiddelen die de stof en de vezels kunnen aantasten. Je kunt dan naast vuil ook te maken krijgen met beschadigingen of lelijke verkleuringen.
Een kring in de bekleding van een meubelstuk ontstaat vaak bij het knoeien van vloeistoffen of het foutief verwijderen van een vlek. Bijvoorbeeld met ongeschikte producten of door je alleen te richten op het verwijderen van de vlek zelf. Soms is het beter om ook de omliggende gedeelten van de bekleding af te deppen met warm water en een doek.
Dat komt omdat de vezels van de stoffen bekleding het vocht horizontaal opnemen. De kring ontstaat op het gedeelte waar het water niet meer wordt opgenomen. Als je zelf kringen wilt verwijderen uit de bekleding van jouw fauteuil of bankstel, ga je als volgt te werk.
Kun je de vlekken, het vuil of de kringen in jouw meubelstuk niet zelf verwijderen? Dan kun je altijd de hulp inschakelen van een professionele meubelreiniger. TNCLEAN is gespecialiseerd in het verwijderen van alle soorten vuil, vlekken en hardnekkige kringen. Natuurlijk verzorgen wij de reiniging van jouw bankstel of stoel thuis of op locatie.
Desgewenst kunnen we de bekleding van jouw meubilair na het reinigen ook impregneren. Zo voorkom je dat vlekken, hardnekkig vuil en lelijke kringen jouw meubel opnieuw kunnen ontsieren. Daarnaast draagt impregneren ook bij aan de levensduur van jouw bankstel. Je kunt online een afspraak maken op een dag én tijdstip dat jou het beste uitkomt.
2020 ©TNCLEAN | All rights reserved
2020 ©TNClean | All rights reserved
TNCLEAN maakt gebruik van 100% ecologische en milieuvriendelijke producten. Daarnaast bieden we een 30 dagen tevredenheidsgarantie voor onze klanten