Stoomreiniging of sproei-extractiemethode: wat is beter voor je bankstel of meubelstuk?

Je bank stomen of toch kiezen voor een dieptereiniging met een sproei-extractiemachine? Wat is beter voor je meubelstukken of bankstel? Vieze vlekken of nare luchtjes wil je zo snel en effectief mogelijk laten verwijderen. De bekleding van je bankstel of stoel wil je in goede conditie kunnen houden.

Een reiniging moet daarom ook regelmatig gebeuren. Des te langer je wacht, des te meer tijd het vuil krijgt om diep door te dringen in de vezels van de bekleding. Iets wat je liever wilt voorkomen. Tegenwoordig kun je jouw favoriete meubel makkelijk op locatie laten reinigen.

Je kunt ook zelf aan de slag gaan met een stoomreiniger. Maar is dat wel zo verstandig? Is het beter om je bank te stomen of is het veiliger om te kiezen voor een sproei-extractiemachine?

Bankstel of bekleding stomen: waarom je dit beter niét kunt doen

Stoomreinigers kun je huren, maar sommige bedrijven voeren ook reinigen met stoom uit aan huis. Of je nou kiest voor een zelfreiniging of een professionele reiniging, het stomen van banken, stoelen en andere bekleding kun je beter voorkomen. Stoom kan de bekleding namelijk flink beschadigen. Soms is schade door stoomreinigen zelfs zo ernstig dat je moet nadenken over een nieuw meubel. Wat begint met een vlek, eindigt in een flinke uitgave.

Meubels laten stoomreinigen is dus niet zonder gevaar én heeft veel nadelen. Om stoom te creëren is een hoge temperatuur nodig. Deze kan oplopen tot wel 100 graden of zelfs meer. Daardoor raken de textielvezels van de stof onherstelbaar beschadigd. Stoom creëert ook vocht wat diep doordringt in de bekleding van bankstellen, fauteuils of stoffen stoelen.

Dit veroorzaakt niet alleen vlekken en blijvende kringen, maar kan de bekleding ook vervormen of laten krimpen. Er kunnen vouwen of zelfs scheuren in de stof ontstaan. Ook heeft het stoomreinigen van meubels een nadelig effect op de helderheid van de kleuren. Andere nadelen van het laten stomen van banken, stoelen of meubels met bekleding: 

X Weekt vuil los in plaats van het te verwijderen
X Kan de bekleding laten krimpen
X Veroorzaakt kringen en vlekken door vocht
X Kan houten frames en vullingen beschadigen (schimmelvorming door vocht)
X Hoge temperatuur kan onherstelbare schade veroorzaken

Hoe meubelen wel veilig en hygiënisch schoon laten reinigen?

TNCLEAN is jouw specialist in het reinigen van alle soorten meubels, tapijten, trapbekleding en matrassen. Wij maken gebruik van 100% veilige, effectieve en milieuvriendelijke dieptereinigingen op basis van de sproei-extractiemethode. Deze dieptereiniging is niet alleen veilig voor mens, dier en omgeving, maar brengt ook geen schade toe aan de bekleding. Natuurlijk worden vlekken en onaangename geurtjes wél effectief verwijderd.

Stoomreiniging of sproei extractiemethode by tnclean

Sproei-extractiemethode voor meubelreiniging aan huis: hoe werkt dat?

Banken of stoelen met een stoffen bekleding aan huis laten reinigen? TNCLEAN staat voor je klaar. Wij komen op locatie in heel Nederland. De methode stemmen wij altijd af op de mate van vervuiling, de soort bekleding en de omgeving. Voor de sproei-extractiemethode maken we gebruik van effectieve en 100% ecologische reinigingsproducten en de meest geavanceerde apparatuur. Het resultaat? Schone en hygiënische bekleding zonder schade.

  • Effectieve reiniging van vlekken, kringen en geurtjes
  • Geen schade aan de bekleding
  • 100% veilig voor mens, dier en omgeving
  • Verwijdert 99,9% van de bacteriën en schadelijke stoffen

Bankstel of meubels aan huis laten reinigen door TNCLEAN

De bekleding van je bankstel of fauteuil laten reinigen laat je het liefst doen door een ervaren reinigingsbedrijf. TNCLEAN werkt met de nieuwste en meest veilige en effectieve reinigingsmethodes. De bekleding blijft schoon en hygiënisch achter zonder schade. Eventueel kunnen wij de bekleding van jouw bankstel of meubel ook impregneren.

Nieuwe vlekken en vuil zijn daardoor makkelijker te verwijderen. De sproei-extractiemethode wordt aan huis of op locatie uitgevoerd. Per meubel en mate van bevuiling, bepalen we de juiste methode. Zo ben je altijd zeker van een doeltreffende reiniging van meubels en tapijt.  

  • Meubelreiniging aan huis door heel Nederland
  • Meest innovatieve reinigingsapparatuur
  • 100% ecologische reinigingsproducten
  • 100% tevredenheidsgarantie


Wil je jouw bankstel laten reinigen met de sproei-extractiemethode door TNCLEAN? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan. Dat kan eenvoudig online. Zelfs de dag bepaal je zelf. Wij stemmen onze agenda graag af op die van jou in plaats van andersom. 

TNCLEAN is jouw specialist voor dieptereiniging aan huis voor alle soorten bekleding.


Wil je de bekleding van je meubels niet alleen 100% veilig en effectief laten reinigen maar ook laten impregneren? Ook dat is mogelijk. Natuurlijk kun je ook gebruikmaken van ons jaarlijks onderhoud. Zo weet je zeker dat jouw stoffen meubels of bekleding goed onderhouden worden. Heb je vragen over onderhoud of impregneren? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze experts voorzien je graag van de nodige informatie. 

Vrijblijvende offerte aanvragen voor meubelreiniging aan huis?

Wil je een afspraak maken voor het laten reinigen van meubels, tapijten of bekleding aan huis of op locatie? Dat kan eenvoudig online. Een offerte aanvragen doe je snel en makkelijk door het invullen van het contactformulier op onze website. Daar kun je zelfs foto’s toevoegen van de mate van bevuiling. Wij beantwoorden jouw aanvraag zo snel mogelijk.