Montèl hoekbank en bankstellen reinigen op de juiste manier

Een Montel hoekbank reinigen of andere meubels van Montèl schoonmaken? Dat wil je zeker op de juiste manier doen. Het merk Montèl staat bekend om zijn design bankstellen, hoekbanken en stoelen. Een bankstel of meubel van Montel is dus een flinke investering.

Natuurlijk is jouw meubel van Montèl niet alleen om naar te kijken, maar ook om te gebruiken. Zeker omdat ze je van een hoog zitcomfort voorzien. Maar wat als de bekleding vervuild raakt? Kun je deze banken zelf schoonmaken of is professionele reiniging beter?

Bekleding van Montèl hoekbanken en meubels: welke soorten stoffen zijn er?

Een Montel bankstel, fauteuil of stoel kan verschillende soorten bekleding hebben. Elk type bekleding heeft effect op de uitstraling van het meubel, maar zegt ook iets over het onderhoud en de reiniging. Als je kiest voor een hoekbank of een meubel van Montèl, dan heb je over het algemeen de keuze uit natuurlijke materialen of bekleding van kunstvezels.

micro lederstof montel montèl bankmeubels reinigen tnclean

Montèl meubels van katoen of linnen

Ga je een Montel bankstel, fauteuil of hoekbank kopen? Dan kun je kiezen voor bekleding van natuurlijke materialen. Daarbij kun je denken aan linnen of katoen. Dit worden ook wel textielvezels genoemd. Ze geven jouw meubels een luxe uitstraling maar zijn tegelijkertijd ook kwetsbaar voor verkleuringen en vlekken. De vezels van de bekleding hebben namelijk een open structuur. Vuil en vloeistof kan daardoor sneller en dieper doordringen in de bekleding. Daardoor is een vlek in een Montel hoekbank of een meubel met deze bekleding vaak moeilijker te verwijderen. Een professionele meubelreiniging is dan zeker aan te raden. 

Een meubel van Montèl kun je ook laten bekleden met kunstvezels. Zoals polyester of polypropyleen. Het voordeel van deze meubelbekleding is dat ze minder snel slijten dan wanneer je kiest voor hoekbanken of fauteuils met een bekleding van katoen of linnen. Ook zijn ze beter bestand tegen vocht, maar dat wil niet zeggen dat ze niet vatbaar zijn voor kringen of vlekken. Ook een Montel bankstel met synthetische bekleding laat je dus bij voorkeur reinigen door een professioneel meubelreinigingsbedrijf zoals TNCLEAN.

Waarom hoekbanken of meubelbekleding van Montèl niet zelf reinigen?

De bekleding van een Montel bankstel is vervaardigd uit hoogwaardig textiel. Dit voorziet jouw meubel van een prachtige luxe uitstraling, maar is tegelijkertijd ook kwetsbaar. De bekleding van deze bankstellen of meubels vragen om een professionele dieptereiniging.

❌ Reiniging is niet of nauwelijks effectief
❌ Niet de juiste reinigingsapparatuur
❌ Gebruik van chemische reinigingsproducten
❌ Onherstelbare verkleuringen of schade

In de eerste plaats omdat je zelf niet over de juiste reinigingsapparatuur  en reinigingsproducten beschikt. Naast het feit dat dit in de meeste gevallen geen of weinig resultaat oplevert, kan het de bekleding van een Montel design meubel ook flink beschadigen. Zo kunnen er door het gebruik van een verkeerd of te agressief reinigingsmiddel vlekken en verkleuringen ontstaan die niet te herstellen zijn.     

Hoe reinigt TNCLEAN Montèl bankstellen en hoekbanken aan huis?

TNCLEAN is gespecialiseerd in het reinigen van design meubels en bankstellen van Montel en andere hoogwaardige merken. Heb je een prachtige Montèl hoekbank of andere meubels van Montèl maar is de bekleding door het gebruik vervuild geraakt? Dan is een vakkundige dieptereiniging de oplossing. Als jouw specialist in meubelreiniging aan huis, maken wij gebruik van geavanceerde reinigingstechnieken en 100% ecologische reinigingsproducten.


Een dieptereiniging verwijdert 99,9% van alle schadelijke stoffen en bacteriën. Ook onaangename luchtjes in jouw Montèl bankstel of fauteuil worden verwijderd. Bijvoorbeeld afkomstig van kooklucht, sigarettenrook of de aanwezigheid van huisdieren. Onze producten tasten de hoogwaardige bekleding van jouw Montel meubels niet aan. Zelfs hardnekkige vlekken worden verwijderd na een professionele dieptereiniging aan huis door TNCLEAN.

TNCLEAN reinigt alle soorten Montel meubels aan huis door heel Nederland

  • Montèl hoekbanken
  • Montèl modulaire banken
  • Montèl 2-zitsbank
  • Montel 3-zitsbank


Jij hoeft jouw meubel, stoel of sofa van Montèl niet te verplaatsen. Wij reinigen jouw design meubels aan huis door heel Nederland. Natuurlijk op een dag en tijd dat jou het beste uitkomt. Bij TNCLEAN profiteer je niet alleen van een professionele dieptereiniging, maar ook van een 100% tevredenheidsgarantie van maar liefst 30 dagen. Tijdens de reiniging hoef je geen kamers te ontruimen. Onze producten zijn 100% veilig voor jou én het milieu.  

Montèl banken, stoelen of meubels aan huis laten reinigen door TNCLEAN?

Maak vandaag nog een afspraak voor Montel bankstelreiniging aan huis. Jouw design hoekbank of meubel is bij ons in professionele handen. Een afspraak maken voor meubelreiniging aan huis door heel Nederland kan eenvoudig online. Wij voorzien je graag van een op maat gemaakte en vrijblijvende prijsopgave met concurrerende tarieven.