Meubels laten impregneren: hoe doe je dat en wat zijn de voordelen?

Wil je jouw meubels laten impregneren? Dan kun je dit op verschillende manieren doen of laten doen. TNCLEAN is gespecialiseerd in het impregneren van alle soorten stoffen bekleding. Bijvoorbeeld van meubels zoals bankstellen, stoelen en fauteuils.

Stoffen bekleding laten impregneren draagt bij aan het onderhoud van het meubilair. De vezels van het textiel blijven beschermt terwijl het meubilair minder gevoelig is voor vlekken en vuil. Meubels laten impregneren gaat ook verkleuringen en beschadigingen tegen. Maar wat is impregneren eigenlijk en wat zijn de voordelen? Kun je stof ook zelf impregneren?

Wat is impregneren?

Het impregneren van meubels is het aanbrengen van een onzichtbare coating op de bekleding. Deze geurloze laag beschermt de vezels van de stof. Daardoor zijn jouw meubels langer beschermt tegen vuil, vlekken, verkleuring en beschadigingen. Vuil kan zich na het impregneren niet meer aan het textiel hechten. Daardoor blijven jouw favoriete meubelstukken langer mooi én zijn hardnekkige vlekken zelf eenvoudiger te reinigen.

De voordelen van impregneren

  • Vuilafstotend en vlekwerend
  • Waterafstotend
  • Minder gevoelig voor beschadigingen
  • Minder gevoelig voor aantasting en verkleuringen voor uv licht
  • Draagt bij aan een uitstekend onderhoud
  • Verlengt de levensduur van jouw meubilair
  • De bekleding is eenvoudiger te reinigen

Wanneer en waarom meubels laten impregneren?

Heb je een nieuwe meubel of bankstel gekocht met stoffen bekleding? Dan is het raadzaam om deze zo snel mogelijk te laten impregneren. Impregneren kan als een losse behandeling worden uitgevoerd, maar wordt ook gedaan in combinatie met een meubelreiniging. Bijvoorbeeld wanneer je jouw bankstel hebt laten reinigen door TNCLEAN. Wij kunnen jouw hoekbank of sofa daarna direct van een geurloze en onzichtbare beschermlaag voorzien.

Kun je meubels en bankstellen ook zelf impregneren?

Stoffen bekleding van bankstellen of meubilair kun je ook zelf impregneren. Bijvoorbeeld met Fabric Protect impregneerspray van TNCLEAN. Deze spray is makkelijk aan te brengen en voorziet jouw meubels van een optimale bescherming tegen vlekken en ander vuil.

Bekleding laten impregneren door TNCLEAN

Laat je een impregneer behandeling voor jouw meubels liever uitvoeren door een professional? TNCLEAN is gespecialiseerd in het impregneren van alle soort stoffen meubilair. Zoals bankstellen, hockers, eetkamerstoelen en bureaustoelen.

Wil je jouw meubels ook laten reinigen? Dan kun je deze behandelingen ook met elkaar combineren. Voor het impregneren of reinigen van jouw meubels komen we bij je thuis of op locatie. Via de website kies je eenvoudig een dag en tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Onze werkwijze en tarieven voor impregneren

Bij het impregneren van meubels maken we gebruik van 2 soorten impregneermiddel. Deze worden zorgvuldig aangebracht op de bekleding van het betreffende meubilair. Zowel de spray impregnatie als het vloeibare impregneermiddelen zorgen samen voor een optimale hechting aan de vezels van de bekleding. Jouw meubelstuk blijft jarenlang beschermt.

Bij TNCLEAN kun je jouw meubels apart laten impregneren vanaf € 49,99 of kiezen voor een impregnatie in combinatie met meubelreiniging. Wil je jouw meubilair liever zelf impregneren met een spray? Ga dan aan de slag met de Fabric Protect impregneerspray uit onze shop.

Afspraak maken of offerte aanvragen

Wil je de stoffen bekleding van jouw bankstel of eetkamerstoelen ook van een optimale bescherming voorzien door ze te laten impregneren? Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan. Direct een afspraak maken voor meubel reinigen en/of impregneren van meubels aan huis of op locatie kan ook. Dat doe je snel en eenvoudig via de website van TNCLEAN.