Hoe reinig ik zelf mijn bank?

Als u in de winkel staat met de vraag ‘Hoe reinig ik zelf mijn bank?’ dan zijn er diverse producten te koop die beloven uw bank te reinigen. Maar een lederen of stoffen bank reinigen is niet een kwestie van een spray erop spuiten en uw bank is weer schoon. U gebruikt uw bank dag in, dag uit en dat jarenlang.

Menu

Wat moet u vooral niet doen?

In al die jaren hoopt er zich behoorlijk wat viezigheid op in uw bank. Dit is niet gek, heel normaal zelfs. Maar “wast” u uw kleren na maandenlang iedere dag dragen ook alleen met een spray? Nee, natuurlijk niet! Die gaan na een aantal keer dragen de wasmachine in.

Producenten van deze bovengenoemde producten willen ons graag geloven dat het werkt, om een bank, waar u jarenlang op hebt gezeten, te reinigen door middel van een simpele spray.

Het gebruik van de verkeerde middelen voor uw bank geeft niet het gewenste resultaat. Al deze middelen voegen wel schoonmaakmiddelen en chemische stoffen toe aan uw bank, maar halen geen vuil uit uw bank. 

Het is dus niet verstandig om zelf met allerhande middelen aan de slag te gaan. Deze middelen doen veel beloftes, maar het resultaat behalen ze niet. Het kan zelfs zo zijn dat de bank er slechter uit komt te zien, dan voor het gebruik van deze middelen.

Ons advies voor de vraag 'Hoe reinig ik zelf mijn bank?​'

Als uw bankstel er aan toe is om een grondige reiniging te ondergaan, is het enige advies wat wij u kunnen geven om dit professioneel te laten doen door ons. Wij komen bij u thuis langs om uw bank grondig te reinigen en te impregneren. Na de speciale dieptereiniging is al het vuil en viezigheid uit uw bank gereinigd en is uw bank weer schoon en hygiënisch fris. 

Als uw bank dan professioneel gereinigd is dan raden wij u aan om uw bank te reinigen met alleen warm water. U heeft geen dure schoonmaakmiddelen of sprays hiervoor nodig, alleen een emmer met warm water en een spons.

Zorg ervoor dat de bank niet te wat wordt, maar laat het warme water even inwerken om het vuil los te maken van de vezels. Als u witte handdoeken gebruikt en daarmee over de vochtige stof wrijft, zult u zien hoeveel vuil er uit uw bank komt en in de handdoek gaat zitten. 

Dit is geen dieptereiniging van uw bank, maar wel de enige manier waarop u uw bank tussen professionele reinigingen in kunt bijhouden met schoonmaken.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Om uw bank professioneel te laten reinigen en te voorzien van een dieptereiniging kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen of contact met ons opnemen.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, jpeg, doc, docx.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Wij laten onze reviews graag voor ons spreken. Bekijk onze reviews eens op Facebook en Google. Het antwoord op de vraag: Hoe reinig ik zelf mijn bank? is. Besteed het uit voor het beste resultaat.

  Veelgestelde vragen over 'Hoe reinig ik zelf mijn bank?​'

 • Kan ik de hoezen van mijn bank in de wasmachine wassen?

  Hier is niet één antwoord op te geven. Dit is per materiaal en manier waarop het materiaal is behandeld afhankelijk. De fabrikant of winkel waar u de bank heeft aangeschaft kan u hier meer over vertellen. Als er een waslabel in de hoes zit staat hier ook de informatie op. Vaak is het zo dat stoffen die voor een groter deel bestaan uit kunstvezels beter in de wasmachine kunnen dan stoffen die bestaan uit natuurlijke vezels.

 • Kan ik de bank zelf reinigen met een vlekkenverwijderaar?

  Het korte antwoord: Nee. Deze schoonmaakmiddelen voegen vooral heel veel toe in uw bank (schoonmaakmiddelen, chemische middelen), maar halen geen vuil uit uw bank. Ze geven uw bank misschien wel weer een lekkere geur, maar ook dit is maar tijdelijk. Uw bank is namelijk niet daadwerkelijk gereinigd.

 • Kan ik mijn bank zelf reinigen met een sopje?

  Nee, helaas. Dit is echt geen goed idee. Het beste is echt om uw bank professioneel te laten reinigen door middel van een dieptereiniging en daarna te laten behandelen door de bank te impregneren. Om dit te onderhouden kan u vervolgens het schoonhouden van de bank bijhouden door gebruik van alleen warm water.

 • Kan ik mijn bank reinigen met een stoomreiniger?

  Nee, de stoom is veel te heet voor de meeste materialen en zorgt ervoor dat het materiaal verbrand. Dit zorgt voor blijvende schade die niet meer te repareren is. Het beste kunt u de bank professioneel laten reinigen.