Boxspring laten reinigen: waarom is matrasreiniging zo belangrijk?

Boxspring laten reinigen? Je bed regelmatig laten reinigen is belangrijk. Dat geldt ook voor de topper. Zo voorkom je niet alleen vieze kringen en vlekken, maar blijft het matras ook hygiënisch schoon. Bacteriën die schadelijk zijn voor je gezondheid, worden tijdens een professionele matrasreiniging namelijk voor 99,9% verwijderd. Schoon, fris en hygiënisch.

Waarom is een matras of topper laten reinigen nog meer van belang? Hoe vaak per jaar moet je een boxspring reinigen en wat zijn de voordelen hiervan? TNCLEAN is jouw specialist in matrasreiniging aan huis. Dat doen we op elke locatie door heel Nederland.

De voordelen van matrasreiniging aan huis

We besteden veel aandacht aan het schoonmaken en schoonhouden van ons huis. Dit vermindert allergenen, bacteriën en schadelijke stoffen in huis. Sterker nog, een schoon huis verbetert de levenskwaliteit. Hetzelfde geldt voor het reinigen van matrassen en toppers.

Matrassen, boxsprings en toppers bevatten vuil dat je niet persé kunt zien met het blote oog. Denk hierbij aan dode huidcellen, transpiratievocht of huisstofmijt. Het matras of het bed is dus een perfecte voedingsbodem voor bacteriën. Dit kan naast jeuk en huidproblemen ook slaapproblemen veroorzaken. Jouw matras of topper professioneel aan huis laten reinigen kan dus jouw nachtrust verbeteren, maar draagt ook bij aan de levensduur van de matras.

1. Vermindert risico op allergieën en huidirritatie
Jeuk is één van de meest voorkomende redenen waarom mensen niet of niet goed slapen. In veel gevallen wordt de jeuk of een dichtzittende neus veroorzaakt door huisstofmijten en schimmels die zich in het matras of de topper van de boxspring bevinden. Ze kunnen allergieën veroorzaken die je nachtrust verstoren en je gezondheid indirect beïnvloeden.

Je matras of topper laten reinigen door TNCLEAN verwijdert stofmijten en schadelijke bacteriën. Daardoor wordt het risico op allergieën, huidirritatie en jeuk aanzienlijk minder.

2. Verbetert de luchtkwaliteit in de slaapkamer
Een vuil matras van een boxspring moet je laten reinigen. Het is namelijk één van de belangrijkste oorzaken van vervuilde lucht in de slaapkamer. Een vervuild matras kan een muffe geur veroorzaken. Niet zo verwonderlijk, want het matras waar je op ligt, absorbeert gemakkelijk zweet en huidproducten zoals oliën, maar ook stof en dode huidcellen.

Deze vervuilde lucht adem je vervolgens ook in tijdens het slapen. Eén van de belangrijkste voordelen van matrasreiniging door TNCLEAN is dat het de luchtkwaliteit verbetert. De matras- en topper reiniging van TNCLEAN is 100% veilig. Wij gebruiken alleen ecologische producten die effectief zijn tegen vuil en schadelijke bacteriën die zich in en op jouw matras bevinden. Ook onaangename geurtjes  die de nachtrust verstoren worden geëlimineerd.

3. Verlengt de levensduur van de matras of topper
Een goed matras is een behoorlijke investering. Ook dat is een goede reden om je boxspring of matras regelmatig professioneel te laten reinigen. Dit verlengt de levensduur van jouw matras. Een goed onderhoud betekent namelijk ook dat je het matras veel minder snel hoeft te vervangen. Laat jouw topper of matras daarom 1 tot 2 keer per jaar aan huis reinigen. 

*Soms zijn er na de professionele reiniging nog vlekken of kringen zichtbaar. Bijvoorbeeld van bloed, transpiratie- of ander lichaamsvocht. Het laat de vezels van de matras of de topper verkleuren. De kringen blijven mogelijk ook na de matrasreiniging zichtbaar.

Dit doet niets af aan de effectiviteit van de reiniging. Het gaat om verkleurde vezels. Wij garanderen dat jouw matras hygiënisch schoon wordt gereinigd. Ook bacteriën worden voor 99,9% onschadelijk gemaakt. Wanneer er na de matrasreiniging aan huis nog vlekken of kringen zichtbaar zijn, betekent dit dus niet dat jouw matras niet hygiënisch schoon is.

boxspring matras of topper reinigen tnclean

Hoe vaak moet ik het matras van mijn boxspring laten reinigen?

Een schoon en hygiënisch fris matras helpt echt om de kwaliteit van jouw slaap, de lucht die u inademt in de slaapkamer en de levensduur van jouw matras of topper te verbeteren. Een grondige dieptereiniging laat je natuurlijk het liefst over aan een professional. 

TNCLEAN reinigt alle soorten matrassen en toppers aan huis door heel Nederland. Wil je jouw matras schoon houden? Dan raden wij aan om deze 1 tot 2 keer per jaar professioneel te laten reinigen. Zo voorkom je vieze geurtjes, hardnekkige vlekken en bacteriegroei.

Matras topper van je bed laten reinigen aan huis? Maak online een afspraak!

Wil je jouw matras of bed aan huis laten reinigen? TNCLEAN komt op locatie door heel Nederland. Wij reinigen jouw matras of topper met 100% ecologische producten. Onze dieptereinigingen zijn veilig voor mens en dier. Wil je jouw matras of topper niet alleen laten reinigen maar ook stomen of impregneren? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Een afspraak maken doe je heel eenvoudig online. Je bepaalt zelf de dag en het tijdstip van de matrasreiniging aan huis. Jij hoeft jouw agenda dus niet aan te passen. Je bed laten reinigen op een effectieve en veilige manier? Maak nu een afspraak voor matrasreiniging.