Bootkussens laten reinigen op locatie of in de haven?

Bootkussens laten reinigen op locatie? Dat laat je doen door TNCLEAN. Wij zijn gespecialiseerd in het professioneel reinigen van alle soorten bootkussens en bekleding. Het vaarseizoen staat op het punt van beginnen. Genieten van een heerlijke tijd op het water of een vaarvakantie? Dat doe je natuurlijk het liefst in een boot met een fris en schoon interieur.

In deze blog lees je alles wat je wilt weten over de voordelen van bootkussens laten reinigen op locatie of in de haven. Ook geven we je tips hoe je de bootbekleding zelf langer schoon kunt houden én laten we je kennismaken met onze reinigingsproducten voor bootkussens. 

Bootkussens professioneel laten reinigen: de voordelen

Een boot is pure luxe en dat gevoel versterkt door een schoon en fris interieur. Zeker wanneer boten een tijd in de opslag hebben gelegen of voor onderhoud in het dok zijn, kan de bekleding muf en vuil worden. Dat resulteert niet alleen in vieze kussens, maar ook in onaangename geurtjes en een onhygiënische ruimte. Zo wil je het vaarseizoen niet beginnen. Een professionele reiniging van de bootkussens voorziet je van deze voordelen:

  • Waardebehoud van de boot: het professioneel laten reinigen van de bootkussens of de bekleding in de hut van de boot draagt bij aan het waardebehoud van de boot. Boten zijn een kostbaar bezit. Met een dieptereiniging op locatie blijft de waarde behouden.
  • Fris ruikend interieur: de vezels van de bootkussens zijn gevoelig voor het opnemen van geuren. Deze kunnen worden veroorzaakt door kooklucht, huisdieren of sigarettenrook. In boten kunnen luchtjes ook ontstaan door een hoge luchtvochtigheid. Zeker gedurende het winterseizoen. Bijvoorbeeld door een gebrek aan ventilatie of door het vies opbergen van de bootkussens. De bekleding van het interieur kan dan muf gaan ruiken en er kan zelfs sprake zijn van schimmelvorming door vocht en condens. Schimmels laten de bootkussens en de bekleding vies en zeer onaangenaam ruiken.
  • Hygiënische leefruimte: een dieptereiniging van de bootkussens draagt ook bij aan de hygiëne. Bacteriën en micro-organismen worden namelijk voor 99,9% gedood. Het op locatie laten reinigen van de bootkussens draagt daardoor bij aan welzijn en comfort.


TNCLEAN is gespecialiseerd in het reinigen van bootbekleding en kussens op locatie. Daarvoor maken wij gebruik van de zogenaamde sproei-extractiemethode. Dit is een effectieve reinigingsmethode die 100% effectief, veilig, milieuvriendelijk en biologisch is.

Wij maken gebruik van ecologische reinigingsproducten die geen schade toebrengen aan mens en dier. Deze dieptereiniging is ook geschikt voor het behandelen van bootkussens met hardnekkige vlekken. Zoals koffievlekken, limonade of etensresten. Deze professionele reiniging is niet schadelijk voor de kussens en geschikt voor alle soorten stoffen bekleding. 

Bekleding boot laten reinigen door professioneel reinigingsbedrijf op afspraak?

De bootkussens laten reinigen op locatie? Reinigingsbedrijf TNCLEAN is werkzaam in heel Nederland. Wij komen op locatie aan huis, maar natuurlijk ook in de haven of de boot opslag. Een afspraak maken voor boot-interieur reiniging is via onze website heel eenvoudig. Je bepaalt zelf op welke dag je de bootkussens graag wilt laten reinigen. Natuurlijk voorzien wij je zo snel mogelijk van een op  maat gemaakte prijsopgave.

Wist je dat je bij TNCLEAN altijd een 100% tevredenheidsgarantie van 30 dagen ontvangt als je kiest voor het laten reinigen van de bootkussens met onze doeltreffende sproei-extractiemethode? Ook voor periodiek onderhoud van de bootkussens of het interieur staan we voor je klaar. Bijvoorbeeld als je de kussens van de boot voor en na het vaarseizoen professioneel wilt laten reinigen. Zo blijven de kussens schoon en hygiënisch!

bootkussens boot interieur reinigen op locatie tnclean

Boot interieur of kussens zelf reinigen? Zo houd je de bootkussens langer mooi

Tijdens een vaarvakantie is er niets zo fijn om aan boord te eten. Samen met je partner, de kinderen of de hele familie. De bootkussens hebben het dan vaak flink te verduren. Een glas limonade, een beker yoghurt of een lekker hapje is zomaar gemorst. Een complete dieptereiniging van het interieur is dan vaak niet direct nodig. Tussen de professionele reiniging door kun je de bootkussens ook zelf fris en schoon houden met deze 3 tips.

1. Regelmatig ventileren
Natuurlijk heb je binnen het interieur van een boot te maken met een hoge luchtvochtigheid. Zeker wanneer de temperaturen in de zomer oplopen of wanneer de weersomstandigheden in de winter juist vochtig zijn. Zorg daarom voor een goede ventilatie. Zijn de bootkussens uitneembaar? Dan kun je ze eventueel ook buiten op het zonnedek laten luchten. Doe dit bij voorkeur in de vroege ochtend of later op de avond. De uv-straling is dan nog niet zo sterk waardoor je minder risico loopt op het verkleuren van de bootkussens of de bekleding.

2. Gebruik de juiste reinigingsproducten
Heb je per ongeluk gemorst? Behandel de vlekken dan zo snel mogelijk met een hoogwaardig reinigingsproduct voor bootkussens. Zoals Leather & Fabric Cleaner van TNCLEAN bijvoorbeeld. Dit product is 100% effectief tegen vlekken én 100% ecologisch. Maak eventueel ook gebruik van onze Fabric Protect spray. Dit voorziet de stoffen bekleding van de bootkussens en het bootinterieur van een uitstekende bescherming tegen vlekken en vuil.

3. Bescherming voor bootkussens
Om de bootkussens van een goede bescherming te voorzien tegen vuil, vlekken, geurtjes en verkleuringen, kun je naast onze Fabric Protect spray ook kiezen voor beschermhoezen. Daarmee kun je de bootkussens afdekken als deze een periode niet worden gebruikt. Zorg er wel voor dat je de kussens gereinigd en 100% droog opbergt om schimmel te voorkomen.  

Offerte aanvragen bootkussens reinigen op locatie in Nederland

Wil jij dit seizoen optimaal genieten van jouw boot? Laat de bootkussens dan professioneel reinigen aan huis of op locatie. TNCLEAN doet dit in heel Nederland. Vraag vrijblijvend een offerte aan of maak direct een online afspraak voor een professionele dieptereiniging van het bootinterieur. Heb je vragen? Het team van TNCLEAN beantwoordt ze natuurlijk graag.