Bankstel of vloerkleed reinigen? Dit moet je wel en zeker niét doen

Een bankstel reinigen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Het is een intensieve klus die je misschien liever zo lang mogelijk uitstelt. Toch wil je het liefst niet zo lang tegen die vieze vlekken aan blijven kijken. Dat is onhygiënisch voor jezelf en jouw gasten. Maar hoe kun je zelf een bank reinigen op een goede manier? En kun je een tapijt of vloerkleed ook zelf reinigen? Wij vertellen je alles over het zelf reinigen van jouw meubels in deze blog.

Hier moet je op letten als je zelf een bankstel wilt reinigen

Een rode wijnvlek is zo gemaakt en ook die boterham met pindakaas vindt zijn weg op jouw bank. Dit zijn hardnekkige vlekken die je er niet zomaar uitkrijgt. Zelfs de beste bank reiniger geeft niet het gewenste eindresultaat. Toch wil je geen duur reinigingsapparaat huren.

Daarom ga je op zoek naar producten waarmee je de stof van het bankstel kunt reinigen. Maar welke spray je ook probeert, de vlekken worden juist erger. Als je zelf de bank wilt reinigen loop je ook het risico op onherstelbare beschadigingen aan de vezels van de stof.

Bijvoorbeeld omdat je agressieve bank reinigers gebruikt die niet geschikt zijn voor de kwetsbare bekleding van het bankstel. Een bank reinigen kun je dus beter niet zelf doen. Een bank reiniger huren kan wel, maar dan nog beschik je vaak niet over de professionele reinigingsproducten en apparatuur die je nodig hebt om je bankstel te kunnen reinigen.

Een bankstel laten reinigen: wat zijn de kosten van reiniging aan huis?

Een bankstel aan huis laten reinigen tegen lage kosten? Ja dat kan. Vaak ben je veel goedkoper uit dat wanneer je een bank reiniger moet huren of reinigingsproducten moet aanschaffen. Daarnaast kan de bekleding ook nog eens ernstig beschadigen waardoor je een nieuwe bank moet kopen. Bankstel reiniging aan huis kan door heel Nederland.

Je krijgt er een fris en hygiënisch schoon bankstel voor terug. Zonder dat je jouw bank voor de reiniging hoeft te verplaatsen. TNCLEAN is gespecialiseerd in bankstel reiniging tegen lage kosten aan huis. Daarbij bieden ze ook nog eens een 100% tevredenheidsgarantie.

Kun je een vloerkleed of een tapijt wel zelf reinigen?

Vloerkleden en tapijten zijn vaak nog delicater. Zeker als het hoogpolige tapijten betreft. Er bestaat eigenlijk geen effectieve tapijt reiniger die vlekken verwijdert en de vezels niet aantast. Om geld te besparen vragen sommige mensen wel eens of ze zelf een tapijt kunnen reinigen met baking soda. Nee, dat kan absoluut niet!

Zeker niet als je zuinig bent op jouw tapijt. Baking soda trekt diep door in de vezels van het vloerkleed en richt daar schade aan. Dit uit zich in kringen en vlekken of zelfs verkleuringen. Niet zelf je tapijt reinigen dus. Ook een vloerkleed zelf reinigen met scheerschuim of een hogedrukspuit is een veelgehoord advies. Ook dit kun je beter niet proberen.

Deze methoden verwijderen geen hardnekkig vuil uit het vloerkleed maar laten wel zichtbare sporen na. De vezels raken voorgoed beschadigd. Een vloerkleed laat je reinigen door een specialist met verstand van zaken. Dat geldt voor alle tapijten overigens.

Tapijt laten reinigen tegen lage kosten aan huis

Bankstel of vloerkleed reinigen tnclean nederland

Ook een vloerkleed kun je aan huis laten reinigen tegen lage kosten. Het betreft een fractie van de prijs die je betaalt voor een nieuw vloerkleed of tapijt. Zelfs vieze geurtjes en huisstofmijt worden verwijderd als je een vloerkleed of een bankstel aan huis laat reinigen. Tapijtreinigen door een bedrijf gebeurt natuurlijk gewoon aan huis wanneer jij dat wilt.

TNCLEAN is ook niet alleen gespecialiseerd in bankstel reiniging aan huis, maar reinigt ook vloerkleden en tapijten op locatie. Uiteraard door heel Nederland tegen de laagste tarieven.